Hvad er flexleasing

Flexleasing er en nyere måde at lease biler på. Flexleasing ses af mange som en ny finansieringsmulighed. Ved flexleasing betales der ikke den normale 100% registreringsafgift ved indregistreringen, men derimod betales der i stedet en registreringsafgift, der deles op i rater i den periode, bilen benyttes. Raterne beregnes ud fra blandt andet bilens alder. Den mindste registreringsafgift fås, når bilen er tre år gammel

Der er masser af fordele ved flexleasing. Flexleasing bruges mest ved køb af meget dyre biler, da man derved kan opnå en billig månedlig pris, kontra bilens værdi. Derudover gøres værditabet på bilen minimalt. Det er ikke unormalt, at der kan spares mellem 30 og 50% i forhold til normalprisen. En god tommelfingerregel er dog, at flexleasing er for biler, der har en værdi på over 200.000. Dog kan der også opnås økonomisk gevinst på biler under dette prisniveau.

Herudover beregnes en procentvis registreringsafgift i tre takster. Denne bestemmes ud fra bilens alder.
De tre takster er følgende:

2% pr. mdr. for biler mellem 0-3 mdr.
1% pr. mdr. for biler mellem 3-36 mdr.
0,5% pr. mdr. for biler over 36 mdr.

Oven i den procentvise registreringsafgift skal der betales en strafrente på cirka 3-3,5% pr. år. Denne strafrente reguleres hvert halve år. Derudover skal der naturligvis betales månedlige afdrag, benzin, forsikring og de andre normale ting i forbindelse med leasing.

Fordele ved flexleasing:

– Der bindes ikke større kapital i bilen
– Der er generelt meget lavere værditab på bilen
– Der betales ikke registreringsafgift som ved traditionelt bilkøb
– Der skal ikke betales forsikringspræmie.